Onze producten
CD 135 CD 942 RE 1000 Qompact Resident Vertico

Veelgestelde vragen

Vind een dealer

We helpen u graag.

Rolluiken zijn in vele uitvoeringen te verkrijgen, maar hoe weet u welk rolluik of rolpoort voldoet aan uw wensen en mogelijkheden? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij, neemt u dan gerust contact op met een van de Alulux dealers via de dealerlocator. 

Screen VS Rolluik FAQAls alternatief voor rolluiken worden vaak screens genoemd. Hoewel dit tevens een aanwinst is voor uw woning, heeft dit type zonwering andere voordelen dan een rolluik. Het is dus afhankelijk van uw wensen, waar u het beste voor kunt kiezen. Zo zijn rolluiken volledig verduisterend en isoleren ze beter dan screens. Daarnaast bieden rolluiken een uitstekende bescherming tegen inbraak en geluidsoverlast. Door het rolluik in ventilatiestand te plaatsen werkt deze tevens zeer goed als insectenwering, terwijl u zonlicht naar binnen laat. Voor meer informatie over de voordelen van screens verwijzen wij u graag door naar de website van Tibelly.

De prijzen voor rolluiken lopen sterk uiteen en dat is niet zonder reden. Het is afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit, de afmeting en de gewenste opties hoeveel een rolluik kost.
De aluminium rolluiken van Alulux gaan jarenlang mee, maar dat is niet vanzelfsprekend voor ieder rolluik. Kijk en vergelijk dus goed alvorens u overgaat tot aankoop. Een Alulux dealer bij u in de buurt informeert u graag over de prijs van Alulux kwaliteitsrolluiken. 

Voor de bediening van uw rolluik heeft u de keuze uit verschillende opties. U kunt uw rolluik met de hand bedienen of kiezen voor een elektrisch rolluik.

• Handbediening door middel van een bandopwinder of koordbediening
• Elektrische bediening middels een wandschakelaar, afstandsbediening of domotica systeem
• Geautomatiseerd middels zon- en windautomaat

Handbediend rolluik
Het rolluik is voorzien van een bandopwinder of koordbediening, waarmee u het rolluik manueel bedient. Het voornaamste voordeel is dat u niet afhankelijk bent van een stroomvoorziening.

Elektrisch rolluik
Elektrische rolluiken hebben een optimaal gebruiksgemak, waardoor u vaker profiteert van de vele voordelen die rolluiken bieden. De besturing is zeer eenvoudig dankzij de volledig geïntegreerde buismotor. Middels een wandschakelaar, afstandsbediening of domotica bedient u het rolluik. Met een domotica systeem, ook wel huisautomatisering genoemd, bestuurt u niet alleen uw rolluiken maar bijvoorbeeld ook uw garagedeur, terrasscherm of verlichting via een app op uw smartphone.

Geautomatiseerd rolluik
Indien u het rolluik aansluit op een zon- en windautomaat, opent of sluit het rolluik volledig automatisch afhankelijk van de weersomstandigheden.

Voor meer informatie over alle bedieningsmogelijkheden kunt u contact opnemen met een dealer bij u in de buurt. 

Ja, een rolluik in gesloten toestand biedt een zeer goede bescherming op warme dagen en het beschermt ook tegen kou. De luchtbuffer tussen het rolluik en het venster zorgt ervoor dat tot wel 45% minder warmte verloren gaat. De koude lucht blijft in de winter buiten, terwijl de warmte binnen blijft. Zodoende bespaart u aanzienlijk op de stookkosten. Tijdens de zomermaanden zorgt dezelfde luchtbuffer ervoor dat de koele lucht binnen blijft, terwijl het rolluik de zon weert. 

EnergiebesparingAlulux
 

Silent Fin ZijgeleiderDe zijgeleider geleidt de rolluiklamellen naar boven en beneden en speelt een grote rol in het gebruikscomfort. Om dit comfort te optimaliseren biedt Alulux naast de standaard geleider tevens de Silent Fin zijgeleider. Deze geleider is voorzien van speciale borstelinlagen welke de lamellen beschermen tegen beschadigingen, het geluid verminderen tijdens het openen en sluiten van het rolluik, de licht- en luchtdoorlaat via de geleiders beperken en ‘klapperen’ van het rolluik voorkomen. Afhankelijk van het type rolluik is de Silent Fin geleider zowel voor op de dag als in de dag montage beschikbaar.

Doorsnede Alulux LamelDe lamellen, kasten en zijgeleiders van Alulux zijn standaard gefabriceerd uit onderhoudsarm aluminium, welke aan strenge Duitse kwaliteitseisen voldoen. Aluminium rolluiken zijn niet alleen duurzaam, maar ook zeer licht en sterk. U heeft daardoor jarenlang plezier van uw Alulux rolluik.

De rolluiklamellen zijn gevuld met speciaal schuim. Zowel in de zomer als in de winter geniet u hierdoor van een comfortabel binnenklimaat en bespaart u op uw energieverbruik.

Het CD 942 rolluik is gevuld met isolatieschuim dat 20% harder is dan standaard, waardoor het lamel een verhoogde hagelweerstand heeft van 11% en een 15% hogere torsieweerstand. Dit rolluik biedt dus een nog betere bescherming en is het meest hoogwaardige rolluik dat op dit moment beschikbaar is.   

De rolluiken van Alulux zijn in een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar. Voor ieder onderdeel kunt u de gewenste kleur kiezen. Van het lamel, tot de kap en de zijgeleiders.
Doordat Alulux rolluiken in kleur gemoffeld worden laat de verf nooit los en vervaagt de kleur niet. Een bijkomend voordeel is dat er geen natuurlijke oxidatie van het aluminium optreedt. De Alulux dealer bij u in de buurt laat u de kleuren graag zien. 

Indien de voorkeur uit gaat naar elektrisch bediende rolluiken voor de gehele woning, rijst veelal de vraag hoe men naar buiten kan in het geval van brand. Het is immers mogelijk dat de rolluiken door kortsluiting niet meer functioneren. Om een gevaarlijke situatie zoveel mogelijk te voorkomen zijn er verschillende mogelijkheden.
U kunt 1 rolluik voorzien van handbediening in plaats van elektrische bediening. Het gebruiksgemak is iets minder, maar dan is het veelal mogelijk om de woning te verlaten indien de stroom uitvalt.
Daarnaast is het mogelijk om een noodaccu aan een rolluik naar wens te koppelen. De noodaccu werkt gedurende 5 jaar, waarna deze aan vervanging toe is. U kunt in geval van nood ook uw raam openen en het rolluik forceren met een breekijzer of ander zwaar gereedschap.

Aluminium rolluiken zijn zeer eenvoudig te reinigen. Neem tijdens het wassen van de ramen ook het rolluik af met water en een mild reinigingsmiddel. Indien u dit liever niet zelf doet omdat het rolluik bijvoorbeeld op grote hoogte hangt, kunt u informeren bij een Alulux dealer in de buurt om dit voor u te doen. 

Dankzij de bewezen hoogwaardige kwaliteit heeft Alulux een uitgebreid dealernetwerk door heel Nederland opgebouwd. Via de dealerlocator ziet u eenvoudig welke dealer het dichtste bij u in de buurt zit.  

De hoogwaardige onderdelen van Alulux rolluiken worden uitgebreid getest en gecontroleerd, voordat deze de fabriek verlaten. Het is ondanks deze inspanningen mogelijk dat er een defect optreedt in het rolluik. Daarvoor bieden wij uiteraard garantie. De algemene fabrieksgarantie op Alulux rolluiken bedraagt 2 jaar.

Gebruikerssporen en slijtage door het niet of onjuist reinigen van het rolluik vallen buiten deze garantie. Ook op het optreden van corrosie door bijvoorbeeld zoute zeelucht kunnen wij helaas geen garantie geven.

Rolluikmotor
Alulux is enkel gespecialiseerd in de ontwikkeling van het rolluiksysteem. De rolluikmotor is van een andere leverancier en valt dus niet onder onze garantie. Uw dealer kan u informeren over deze garantievoorwaarden.  

Bij technische problemen of schade aan het rolluik of de bediening adviseren wij u contact op te nemen met uw dealer. Zij staan u snel en deskundig te woord om uw problemen te verhelpen. 

Alulux is een van de meest vooraanstaande fabrikanten op het gebied van aluminium rolluiken en rolluikprofielen. Het bedrijf is gestart in 1960 vanuit een woonhuis in het Duitse Verl. Inmiddels heeft Alulux tevreden klanten in ruim 50 landen. Lees meer over Alulux of bezoek www.alulux.de voor uitgebreide informatie.

Alulux heeft via haar vaste partners inmiddels een uitgebreid dealernetwerk opgebouwd in Nederland. Voor meer informatie over de mogelijkheden om Alulux dealer te worden kunt u terecht bij een van onze partners.
Onderdelen: Aluminium Verkoop Zuid (AVZ) B.V. en Sunstock.
Kant en klaar: SMITS Rolluiken en Zonwering